MONTERE SOLFILM

Hjem Katalog Finn Din Bil! Forhåndsvise Facebook-side


Fjerne gammel solfilm?          Installasjons veiledningen som PDF

LINKER:

eHow Engelsk tips-side
Kjøretøyforskriften Kap. 31. Vindu
Finn oss på Facebook!
Finn oss på FACEBOOK Finn oss på Facebook!
NETTBUTIKKER:
nettboden.com
Swagger.no
Landstedsbåter

KK Auto
ANNONSERING:
Butikker online
E-bedrift.no - firmasøk
Linker.no
Butikker på Internett
Nettbutikker
FinnHer.com-Nett katalog
INSTALLERE PRECUT SOLFILM
Vennligst les nøye og fulstendig gjennom veiledningen før du begynner monteringen av din precut solfilm.

Grunnleggende     Sidevindu     Bakrute

Før du begynner bør du vite......

1. Aldri installér på frontrute, det er ulovlig å montere solfilm på frontruta.

2. Det er en klar dekkfilm festet til solfilmen beskytte limet. For å finne ut hvilken side som er dekkfilmen, bruk et lite stykke av gjennomsiktig tape og dra en hjørne av filmen fra hverandre. Du finner 2 lag, det klare laget er dekkfilmen.

3. Det er best å installere the solfilmen med bilen i et skyggefult, godt belyst, vind og støvfritt lokale hvor temperaturen er mellom 10 og 30 grader. Du må i tillegg påse at bilen ikke utsettes for frost de første tre dagene etter montering.

4. Det er best å rengjøre bilen både inn- og utvendig før installasjon for å minimere faren for forurensing.

5. Les ALL instruksjon før du begynner.

6. Monter alltid solfilmen på innsiden av vinduene, ikke utvendig.

7. Du kan aldri bruke for mye montasjevæske!

8. Bretter kan ikke fjernes! Håndter solfilmen forsiktig og unngå brett og knekk i filmen.

9. Det er best å unngå montering av solfilm, eller å la den tørke i direkte sollys.

10. Bruk alltid en skarp kniv, aldri saks, for å kutte eller justere solfilmen.

11. Solfilm kan monteres på vinduer med varmetråder, men ikke på plexiglass, plast eller vinyl.

12. Solfilmen øker faktisk varmetrådenes effekt, men pass på at du ikke skraper varmetrådene med barberbladene når du renser eller forbereder. Bruk gumminalen flittig.

13. Solfilm må ikke benyttes på thermiske eller doble vinduer.


Først - det grunnleggende.
Til toppen

Trinn #1
Start med en ren bil, og et relativt støv og vind fritt miljø. solfilmen monteres på innsiden av vinduene, du kan arbeide med solfilmen på utsiden av vinduene (Fig. 1), men solfilmen skal til slutt monteres på innsiden ved hjelp av såpevann, så du må fjerne ting som ekstra bremselys og/eller andre deler som dekker den gjennomsiktige delen av glasset. (som interiørtrekk trekk på hattehylle etc.)

Forberedelse.

Først, finn frem de rette hjelpemidlene til jobben;
en varmepistol, (Fig. 2), gumminal (Fig. 3), spray flaske, hard cards (Fig. 4), Little chizer (Fig. 5), Conquerer (Fig. 6), barber blader, en tapetkniv med "knekk av" blader, barberblader, Baby Shampoo(ca 3 dråper per dl.), papir håndklær (fortrinnsvis kjøkkenpapir), og litt håndverktøy.

Først må du fjerne alt som kan komme i veien eller ligger ann mot glasset der solfilmen skal monteres, som for eksempel innvendig pakning der vinduet går inn i døren (Fig. 7), avhengig av biltypen, kan du tape denne tilbake med maskeringstape, eller hvis dette ikke fungerer, kan du fjerne dørtrekket.


INSTALLERE SIDE VINDUER
Til toppen

Trinn 1. Spray utsiden og innsiden av vinduet med glassrensevæske og tørk rent.

Trinn 2. Spray montasjevæske på utsiden av glasset.

Trinn 3. Ta forsiktig solfilmen ut av pakken.

Trinn 4. Plasser den riktige precut solfilm delen på utsiden av vinduet.

Trinn 5. Spray innsiden av vinduet med montasjevæske.

Trinn 6. Gni forsiktig med en lofri klut.

Trinn 7. Tørk vinduet med gumminalen med overlappende strøk og spray med montasjevæske igjen.

Trinn 8. Fjern forsiktig dekkfilmen fra solfilmen , pass på at selve solfilmen blir på vinduet.

Trinn 9. Trekk sakte av, mens du sprayer filmen med væske mens du trekker.

Trinn 10. Trekk dekkfilmen ned gjevnt til du er ca 6-8 cm fra nedre kant.

Trinn 11. Påse at hendene er rene før du tar på solfilmen.

Trinn 12. Fjern solfilm og dekkfilm fra yttersiden av glasset, Vær forsiktig så du ikke fjerner dekkfilmen helt.

Trinn 13. Plasser solfilmen på vinduet ca 1,5mm under toppkanten på vinduet.

Trinn 14. Spray montasjevæske på solfilmen og stryk vann av solfilmen med gumminalen fra toppen og mot kanten. Jobb deg halvveis ned, ta så papirhåndkle rundt nalen og stryk toppkanten bruk nalen oppover for å samle opp væske. (som vist i trinn 22).

Trinn 15. Rull vinduet helt opp.

Trinn 16. Væte solfilmen og vipp opp dekkfilmen som vist.

Trinn 17. Spray nedre del av vinduet grundig.

Trinn 18. Plassér pakningsverktøyet (Bluefoot) mellom gummilist og glass.

Trinn 19. Fjern resten av dekkfilmen.

Trinn 20. Stryk væske nedover med nalen mens du vipper ut gummilisten.

Trinn 21. Spray vinduet igjen og stryk over hele vinduet med nalen på nytt. Start på toppen og jobb deg nedover og ut mot sidene. Ikke rull ned vinduet, bare begynn så høyt oppe på glasset du kommer til.

Trinn 22. Ta papirhåndkle rundt nalen og stryk nedoverfor å suge opp væske som presses ut under solfilmen.
Gjenta Trinn 1-22 for hvert sidevindu. .

BAKRUTE - Montering i et stykke
Til toppen

- ADVARSEL -

Aldri bruk varmepistol på laminert glass som frontrute
og enkelte Mercedes bakruter.

Det bare en måte å unngå å benytte strimlet solfilm på en dobbelt-kurvet vindu, det er å bruk varmekrympe metoden. Den medfører at en benytter en varmepistol til å krype solfilmen langs korningen ( mot fabrikk-kanten ) og glatter den ut med en opprullet papir håndkle, "hard card" innpakket i papir håndkle, eller en hånd med ullhanske på. Husk på at solfilmen bare lar seg krype riktig mot fabrikk-kanten. For precut solfilm er fabrikk-kanten for bakrute alltid topp og bunn. Vi vil gå igjennom 2 forskjellige varmekrympings metoder her ; Våt Krymping og Pulver Krymping. Begge to metoder krever at man bruker varmepistol. EN hårføner ville ikke fungere fordi den blir ikke varm nok.

VÅT KRYMPING:

Spray bakruten grundig med montasjevæske, plassér så solfilmen på utsiden av bakruten med dekkfilmen intakt og ytterst (øverst). Bruk nalen til å stryke fast et horisontalt "anker" langs hele bredden av vinduet, slik at det oppstår "fingre" oppe og nede pga overskudd av solfilm.

Før varmepistolen raskt over en av "fingrene", kun lenge nok til at du ser forrandring i solfilmen. Glatt ut "fingeren" ved å stryke den ut med et opprullet papirhåndkle, "hard card" innpakket i papir håndkle, eller en hånd med ullhanske på. Gjenta denne prosessen med alle "fingrene" som dukker opp på sidene av den du nettop har glattet. Når hele solfilmen ligger flatt intill bakruten, så gjentar du prosessen med "hard card" istedenfor papirhåndkle, eller en hånd med ullhanske på. Fjern så dekkfilmen, spray grundig med montasjevæske og montér på innsiden av bakruten. (denne må selvfølgelig være klargjort.)


Ikke varmet finger til venstre, varmet finger klar til glatting til høyre.


stryke fast et horisontalt "anker" langs hele bredden av vinduet, slik at det oppstår "fingre"
oppe og nede pga overskudd av solfilm.

En hårføner vil ikke bli varm nok, du må benytte en varmepistol på høy setting! Du skal kun krympe fingeren, bare la varmepistolen passere over fingeren til du ser at den krøller seg litt i kantene, glatt så fingeren. dersom du holder varmepistolen for lenge over fingeren vil den kunne bli svidd eller krympe ujevnt. Trikset er unngå å få bretter i solfilmen når du glatter, så første gang bør du bruke et opprullet papir håndkle eller en hånd med ullhanske på. Pass også på å holde den våte solfilmen mot glasset. Dette er for å unngå at større fingre fester seg og lager bretter i solfilmen, noe som godt kan hende dersom du bruker "hard card" først.


MEGET VIKTIG!
Solfilmen vil kun krympe korrekt dersom fingrene er på linje med korningen i solfilmen. Fingrene må være opp- og nedover langs den øvre og nedre kanten på din precut solfilm. Stryk fast et horisontalt "anker" langs hele bredden av vinduet, slik at det oppstår "fingre" oppe og nede pga overskudd av solfilm.


TØRR KRYMPING - BABY PUDDER METODE

Ved å bruke baby pudder drysset på glasset istedenfor montasjevæske gjør at du kan krympe større områder istedenfor en finger av gangen. Denne prosessen er mest kjent som Tørr Krymping og er meget vanskelig å mestre, men vil gjøre det mulig å tilpasse de fleste vinduer mye raskere enn med Våt Krympings metoden. Den følgende bildeserien viser montasje av solfilm med tørrkrymping på en Toyota Camry bakrute.


La solfilmen fritt flytte seg når du stryker det horrisontale ankeret, Pass bare på at horrisontale fingre flyttes til vertikale. Normalt vil mest av overskuddsfilmen være mot sidene.


Dette er det mest brukte varme mønsteret. Det tillater mer gjevn krymping enn om du tar en finger av gangen. Varm et område, glatt så med en ullhanske på hånden. De insirklede områdene er ca 40cm2.


Dryss baby pudder på glasset. Legg solfilmen på utsiden av glasset, posisjonér den og ankre horisontalt i midten.

Start varme krymping fra sidene og arbeid mot midten.

Ikke varm for stort område av gangen, det er best å varme kun tuppen av en finger. Dette vil sikre deg mot over krymping.Fortsett med å stryke noen få fingre opp og krympe disse for å unngå fingre under montering.

Når du er ferdig med å krympe solfilmen, legg den på en flat ren overflate med dekkfilmen opp.

Trekk sakte av dekkfilmen mens du sprayer montasjevæske på solfilmens klebende side. Gjør dette på halve solfilmen, legg så dekk- filmen tilbake over solfilmen. Gjenta dette med den andre halvdelen.

Rull/bøy solfilmen slik at den er enkel å bære, men IKKE BRETT den. Ta med filmen inn i bilen og fest solfilmen utover vinduet litt etter litt mens du fjerner dekkfilmen og sprayer vinduet med mer montasjevæske. Når du har hele solfilmen på plass, stryker du vannet ut med gumminalen.

Det var det hele !!
Husk at det er viktig å ta tiden til hjelp og vis tålmodighet. Selv om konseptet med solfilm er rimelig enkelt, er det et å montere solfilmen et fag i seg selv, og som må læres gjennom øvelse.

Husk at det finnes flere teknikker for montering av solfilm enn de som beskrives her og at hver montasje er unik for den enkelte person som foretar montasjen.


Til toppen